Matematik

Differentialkvotienter

14. november 2013 af preity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har problemer med løsning af tre opgaver, og det ville hjælpe mig rigtig meget hvis nogen kunne hjælpe

Om funktionerne f og g vides det at f´(5) = 3 og g´(5)=-2

1) Angiv (f+g)´(5) og (f * g)`(5)

Jeg har svaret denne opgave til:

(f+g)´(5) = 3 + (-2)

(f * g)`(5) = 3 * g(x) + (-2) * f(x)

ved ikke om det er rigtig??

2) 

Desuden vides at f``(-2) = -4 , f´(3)=7 , g`(-2)=8 og g`(-3)=0 

Bestem (f+g)´ i yderligere et punkt.

Jeg ved ikke hvad man skal gøre? 

3) 

Jeg skal finde differential kvotienten for f(x)= x^0.5 - 3x , men hvordan finder man det når der står x^0.5???

og får f(x)=3x +4t

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af mathon

1)
               (f+g)'(x) = f '(x) + g '(x)

               (f+g)'(2) = f '(2) + g '(2)  


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2013 af mathon

3)
               f(x)= x^0.5 - 3x = √(x) - 3x

uanset om n i xn er en decimalbrøk,
gælder

               (xn) ' = n•xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1)

Det bliver jo så

(f·g) '(5) = 3·g(5) -2·f(5)

Kender man også f(5) og g(5) ?

2) Samme fremgangsmåde for x = -2 eller x = -3 (eller er det x = 3? Skriv opgaven ordentligt op).

3) Differentier f(x) = x0,5 - 3x . Benyt (xn)' = n·xn-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2013 af peter lind

1. er god nok me du bør ikke skrive +(-2) skriv i stedet -2 Det gælder begge spørgsmål

3) Brug at (xn)' = n*xn-1. Dette gælder også selvom n ikke er et helt tal


Skriv et svar til: Differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.