Matematik
Projektionsformle(r)
07. november 2005 af
madsing (Slettet)
Hej jeg har en parameterfremstilling og en vektor.
Jeg vil bare høre om man skal bruge den normale projektionsfomel eller ..
Om den hvor man projektere ned på en enhedsvektor.
b=(e*b)*b
e=a/|a|
Kort sagt regnes en parameterfremstilling som en enhedsvektor?
Jeg vil bare høre om man skal bruge den normale projektionsfomel eller ..
Om den hvor man projektere ned på en enhedsvektor.
b=(e*b)*b
e=a/|a|
Kort sagt regnes en parameterfremstilling som en enhedsvektor?
Svar #2
08. november 2005 af Epsilon (Slettet)
"Projektionsformlen"
b = (e*b)*b
kender jeg ikke; det skal vist være
proj(b)_e = (b*e)*e
Undertiden skrives kort 'b_e' for projektionen af vektoren b på en enhedsvektor e i retningen givet ved vektoren a.
Jeg forstår dog ikke din tvivlen; med e = a/|a| har vi jo
b_a = ((a*b)/|a|^2)a = (e*b)e = b_e
Projektionen af b på a er præcis det samme som projektionen af b på enhedsvektoren e = a/|a|.
Hvad mener du helt præcist med, om en parameterfremstilling kan regnes som en enhedsvektor?
//Epsilon
b = (e*b)*b
kender jeg ikke; det skal vist være
proj(b)_e = (b*e)*e
Undertiden skrives kort 'b_e' for projektionen af vektoren b på en enhedsvektor e i retningen givet ved vektoren a.
Jeg forstår dog ikke din tvivlen; med e = a/|a| har vi jo
b_a = ((a*b)/|a|^2)a = (e*b)e = b_e
Projektionen af b på a er præcis det samme som projektionen af b på enhedsvektoren e = a/|a|.
Hvad mener du helt præcist med, om en parameterfremstilling kan regnes som en enhedsvektor?
//Epsilon
Svar #3
08. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
"proj(b)_e" skal retteligt være "proj_e(b)"; det er blot notation for projektionen af b på e.
//Epsilon
"proj(b)_e" skal retteligt være "proj_e(b)"; det er blot notation for projektionen af b på e.
//Epsilon
Svar #4
08. november 2005 af madsing (Slettet)
Jamen du har så meget ret. De 2 formler betyder jo det samme.
Så jeg har fundet ud af det.
Tak for udredningen ?.
//Madsing...
Så jeg har fundet ud af det.
Tak for udredningen ?.
//Madsing...
Skriv et svar til: Projektionsformle(r)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
