Matematik
Overfladeareal for en kugle
Grafen for funktionen er f(x) = √(r2-x2).
r er positivt, -r ≤ x ≤ r. Der er tale om en halvcirkel med (0,0) som centrum, og r = radius.
Når halvcirklen drejes 360o om x-aksen, fremkommer en kugle. Ved hjælp af følgende formel skal jeg bevise, at overfladearealet O er lig med 4 π r2.
S = 2π ∫ f(x) √(1+(f'(x))2 dx
Det bestemte integrale er fra a til b.
Svar #2
14. november 2013 af MS2011 (Slettet)
Jeg skal fremføre beviset for overfladearealet O, altså at jeg ud fra formlen S ender med at have 4 π r2.
Svar #3
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Så udregn integralet
S = 2π · -r∫r f(x) √(1+(f '(x))2 dx
med f(x) = √(r2-x2) .
Svar #4
14. november 2013 af Chrystine (Slettet)
Prøv at vise, hvor langt du selv kan regne.
Kan du for eksempel differentiere funktionen f(x) = √(r2-x2)?
Kan du selv finde ud af, hvad a og b skal være (prøv evt. at tegne en skitse af det).
Skriv et svar til: Overfladeareal for en kugle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
