Matematik

løs 3.gradsligning?

15. november 2013 af erinaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 
Jeg har ligningen: 4x^3 - 2 · 2x = 0

Mit spørgsmål er: 
Hvordan løser jeg denne? Ved brug af nureglen? Eller skal jeg faktorisere? 

Jeg kan ikke huske hvordan man gør nogle af delene, og kan ikke rigtig finde en løsning i mine noter om 3. gradsligninger. :D 
Det ville hjælpe rigtig meget hvis i ville forklare mig hvordan man gør :)

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Du kan faktorisere, idet du får:

4 x- 4 x = 4 x (x2-1) = 4 x (x - 1) (x + 1) =  0

Brug nulreglen til at bestemme rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2013 af peter lind

Du kan sætte x ud foran en parentes og dernæst bruge nulreglen


Svar #3
15. november 2013 af erinaa (Slettet)

#1
Så de to rødder er -1 og 1 ikke? hvad med den sidste rod? hvordan finder jeg den?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2013 af peter lind

Når du har sat x ud foran en parentes har du et produkt af 2 faktorer, som du kan bruge nulreglen på

Sæt først x ud foran en parentes


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#3

Den sidste rod er x = 0

Prøv at tage et kig på:

http://www.youtube.com/watch?v=TU26qO0n6t4


Svar #6
15. november 2013 af erinaa (Slettet)

Tak for hjælpen begge to ! :D 


Skriv et svar til: løs 3.gradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.