Matematik

integrationskonstant

15. november 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Når man løser en ligning y' = 5y og får y = e5x * c, hvad kalder man så c? er det stadigvæk integrationskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af mathon

                         y = c•e5x            c kaldes en integrationskonstant

                                                 

                         c = yo


Svar #2
15. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Når man løser ligninger med formen y' = ay får man da løsningen y = c * eax  ?

Og hvad betyder det, at noget er en arbitrær konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

En arbitrær konstant er en konstant, der kan vælges vilkårligt. Her vil enhver værdi af c frembringe en funktion c·eax , der er en løsning i differentialligningen.


Svar #4
15. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak. Men man kalder det stadigvik en integrationskonstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2013 af mathon

arbitrær = skønsmæssig, vilkårlig


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er en integrationskonstant.


Svar #7
15. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak skal i have


Skriv et svar til: integrationskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.