Matematik

Rentensrening

16. november 2013 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: C-niveau

en størrelse vokser i 6 år på følgende måde: 
første år: 12% 
andet år: 23% 
tredje år: 4% 
fjerde år: 4% 
femte år: 9% 
sjette år: 2% 

efter 7 år er den årlige gennemsnitllige procentvise stigning 7,62% 

1) beregn den procentvise stigning i det syvende år. 

 

Mit forslag er: 

(7,62/100)+1 = 1,0762 --> 1,0762^7 = 1,633 --> (1,633-1)*100 = 63 % 

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af peter lind

 Du svarer på hvor stor andelen af den oprindelig størrelse er volset med. Der spøres om den relative stigning det sidste år. Brug den relative opgivne vækst pr år til at finde hvor stor størrelsen er vokset med på de 6 år og sammenlign det med dine udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

(1+0,12)*(1+0,23)*(1+0,04)*(1+0,09)*(1+0,02)*(1+0,02)*(1+r7)=(1,0762)^7


Svar #3
16. november 2013 af lglglgmama (Slettet)

Hvad med nu?

6√1,12*1,23*1,04*1,04*1,09*1,02 = 1,806 --> 8,06 %

8,06 - 7,62 % = -0,44 % --> Den procentvise stigning i det syvende år er således -0,4 % 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2013 af peter lind

Nej . brug ligningen i #3. Udregn koefficienten til (1+r7) altså 1+0,12)*(1+0,23)*(1+0,04)*(1+0,09)*(1+0,02)*(1+0,02) og højre side. og løs med hesyn til r7


Skriv et svar til: Rentensrening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.