Matematik

kvadratsætning

17. november 2013 af Kachoot (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af hesch (Slettet)

Ja, hvad med den eller dem ?


Svar #2
17. november 2013 af Kachoot (Slettet)

(a-b)(a+b)+b(a+b)=a^2 

= ab ?


Svar #3
17. november 2013 af Kachoot (Slettet)

(a-b)(a+b)+b(a+b)=a^2 

a^2-b^2+ab+b^2=a^2

ab=a^2-a^2

ab


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2013 af hesch (Slettet)

(a+b)(a-b)+b(a+b)=

(a2-b2) + ab +b2 =

a2 + ab = a(a+b)

Og skal det så forstås ?

a2 + ab = a2   =>

ab = 0    =>

a=0  ∨ b=0

Kvardratsætning:  To tals sum gange de samme to tals differens = kvadratet på 1. led - kvadratet på 2. led.


Svar #5
17. november 2013 af Kachoot (Slettet)

ja sætningen vidste jeg godt at jeg skulle bruge men det var bare hvad jeg skulle gøre med =a^2

men jeg er med nu tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2013 af hesch (Slettet)

Se lige redigeringen af #4


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2013 af hesch (Slettet)

Jeg kunne ikke lige se ud fra #2 om det var en reduktion eller en ligning. Men når det er en ligning renskrives løsningen ved:

(a+b)(a-b)+b(a+b)=a2     =>

(a2-b2) + ab +b2 = a2    =>

a2 + ab = a2     =>

ab = 0    =>

a=0   ∨   b=0


Svar #8
17. november 2013 af Kachoot (Slettet)

ok


Skriv et svar til: kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.