Matematik

y=-2.70x

17. november 2013 af simon196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, har dette spørgsmål som jeg ikke selv kan finde ud af, så jeg håber på nogle andre kan :-):

i et af saudls byggerier finder man den parabelformede buegang.

Parablens venstre gren starter 2 meter oppe på væggen. 

I et kordinatsystem hvor akserne falder sammen med gulvet og den lodrette væg er ligningen for parablan:y=-2.70x^2+2.30x+c

a)bestem konstanten c, og bestem gangens bredde ved gulvet.

b)et rullebord med højden 1.05 meter skal kunne køres gennem gangen

bestem den største bredde som bordet må have.

c) et møbel med lodret rektangulært tværsnit skal kunne køres gennem gangen.

Bestem det største tværsnitareal samt højden et sådant møbel. 

Billedet af gangen er vedhæftet. Tak på forhånd! :-)

Vedhæftet fil: Gangen.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2013 af peter lind

c angiver højden for x=0. Løs ligningen f(x) = 0 for at finde punktet hvor buen rammer gulvet

b) Løs ligningen f(x) = 1,05. Forskellen mellem løsningerne angiver bredden

c) sæt højden = h løs ligningen f(x) = h. Løsningerne vil være afhængig af h. Forskellen mellem de 2 løsninger er bredden- Ganger du den med h får du arealet. Find maksimum for den fremkomne funktion


Svar #2
17. november 2013 af simon196 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt så godt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2013 af peter lind

Der gælder f(0) =0


Skriv et svar til: y=-2.70x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.