Matematik

Opstil en formel til at beregne

17. november 2013 af k31l23l07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når højden øges med 4 cm, øges længde med 1 cm. Opstil en formel til at beregne armlængden når højden er x  cm. ??? 


Svar #1
17. november 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Hov glemte at skrive, at det var armlængden der øges med 1 cm. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af 123434 (Slettet)

følger lige med

http://uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130829%20hfe132MAT_B29082013_FCB3.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

Vi får nemlig informationen: "Når højden er 172 cm, er armlængden 64 cm. 
 Når højden øges 4 cm, øges armlængden 1 cm."

176-172=4, da ved vi at armlængden bare skal øves med 1 cm så vi skriver 65.

Til den sidste hvor vi har 70 armlængde cm. bruger vi vores information: "Når højden øges 4 cm, øges armlængden 1 cm." omvendt.

Så vi ser på hvor mange øgdede armlængder vi har fra 65 til 70.. 70-65=5

Så ganger vi blot med 4 da højden øges med 4 cm hver gang armlængden øges med 1 cm

(5*4)+176=196

______________________________________________________

b) Opstil en formel til at beregne armlængden, når højden er x cm.

Her til bruger vi vores CAS værktøj, jeg bruger her programmet Graph:

Men vi laver en liste med vore x og y værdier:


x        y

172    64
176    65
196    70

Så benytter vi lineær-regression og får forskriften 0.25*x+21

Vi giver den et navn:

A(x)=0.25*x+21

Hvor A(x) angiver armlængden målt i cm til x som er højden målt i cm.


Svar #4
18. november 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Tusind tak for svaret. 

Jeg havde slet ikke lige tænkt på at det var en lineær regression, men nu kan jeg godt se det. Den med 0,25 havde jeg regnet ud. 

Tusind tusind tak, for god gennemgang.


Skriv et svar til: Opstil en formel til at beregne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.