Matematik

hjæææælp!!!!!!!!!!!

17. november 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1

Bestem den vinkelrette afstand fra hvert af punkterne P(-3,-4)   og Q(-7,-10)    til linjen  l: y=3x+5 

nogen der kn hjælpe med denne opgaver??? .


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af mathon

Brug formlen for et punkts afstand fra en linje    l:  y = ax + b

Punkt (xo,yo)
                                                                    |a•xo - yo + b|
                                         dist(l,P(xo,yo)) = ------------------
                                                                      √(a2 + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt linie-punkt-afstandsformlen

Linie: ax + by + c = 0    , punkt (x0,y0)

Afstand: d = |ax0 + by0 + c| / √(a2+b2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2013 af RachaelN (Slettet)

y=3x+5 ⇔0=3x-y+5

Afstanden fra et punkt til en linje i planen er givet ved

dist(P,l) = (Iax1+by1+cI)/(√(a2+b2))

hvor linjen l er givet ved: ax+by+c=0

og punktet P=(x1,y1


Svar #4
17. november 2013 af hugorme (Slettet)

hejsa i tre :)

nu har jeg efter langtid fået et resultat.. jeg vil lige være sikker på at jeg har gjort det rigtigt, så hvis i lige kan godkende det?? :) vil det hjælpe 1000000+ gange :) 

jeg fik resultat (4/5)*sqrt(10)

det er kvadrat 10


Svar #5
17. november 2013 af hugorme (Slettet)

(8/5)*sqrt(5)

mente jeg


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan ved indsættelse i liniens ligning se, at punktet P ligger på linien l.

Prøv nu det andet punkt Q.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2013 af mathon

#1
 

Brug formlen for et punkts afstand fra en linje    l:  y = 3x + 5

Punkt Q(-7,-10)
                                                                    |3•(-7) - (-10) + 5|
                                         dist(l,Q(-7,-10)) = ---------------------- = 0,6•√(10)
                                                                      √(32 + 1)


Skriv et svar til: hjæææælp!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.