Matematik

Differentialkvotient

18. november 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skulle finde differentialkvotienterne for disse, er dette korrekt beregnet?

1)

f3(x)=1,05x-4x3+3(x2-2x)

f3’(x) = (1,05^x)’ -4 •(x^3)’+3 • (x^2)’-6(x)’

f3’(x) = 1,05^x•ln(1,05)-4•3•x^(3-1)+3•2•x^(2-1)-6

f3‘(x) = 1,05^x•ln(1,05)-12x^2+6x-6

2)

f4'(x) = 5*2^x+4*e^(-2x) + 5/x

f4'(x)= (5*2^x)' + (4-e^-2x)' + (5*1/x)

f4'(x) = 5*2^x*ln(2)+4*(-2)*e^(-2x)+5*1/2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) er korrekt.

2) er forkert; det sidste led er ikke differentieret korrekt, og det midterste led kan reduceres lidt.


Svar #2
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

Hvordan skal det sidste led så differentieres? og det med det midterste led kan jeg ikke få til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at (1/x)' = -1/x2 , og at 4·(-2) = -8 .


Svar #4
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

Er det så: -1/2x

4*e-8x


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, leddet 5/x differentieres jo så

(5/x)' = -5/x2 .

De 4·(-2) er en faktor til e-2x . Eksponentialfunktionen skal ikke laves om i eksponenten, som du foreslår.


Svar #6
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

Hedder den: f4'(x) = 5*2^x*ln(2)+4*(-8)*e^(-2x)+5*-5/x^2


 


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.