Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Profitfunktion

18. november 2013 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får angivet et firmas produktionsfunktion, som er givet ved Y=AKN (lidt mere kompliceret med nogle potenser). 

Samtidig får jeg angivet P (som jeg så selv regner mig frem til, da jeg også får en efterspørgselsfunktion for firmaets vare), og C. 

Kan jeg bare sige, at profitfunktionen er givet ved Profit=P*Y-C, for Y bruges jo også som produktion i nationaløkonomi. Kan man antage, at firmaet sælger alt, hvad de producerer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Walras

πit=PitYit-WitNit

Indsæt Yit, så kan du maksimere profitten ved at regulere Nit.


Skriv et svar til: Profitfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.