Matematik

monotonintervaller og monotoniforhold

18. november 2013 af Hundiestation (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg er igang med at regne en opgave med uendelige rækker, og har fundet frem til en funktion f(x)=1/(1-1/ln(x)).

Jeg har gjort mange forsøg på at differentiere den(uden cas-værktøj), men kan ikke komme frem til det rigtige resultat. Altså skal man ikke brug kvotient reglen på hele brøken, inkl kvotient reglen på nævneren?

vh


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        f(x) = 1/(1 - 1/ln(x)) = ln(x) / (ln(x) - 1)

eller

        1/f(x) = 1 - 1/ln(x)

        -1/(f(x))2·f '(x) = 1/(ln(x))2·(1/x)

og dermed

        f '(x) = - (f(x)/ln(x))2 · (1/x) = -1/(x·(ln(x)-1)2) .


Svar #2
18. november 2013 af Hundiestation (Slettet)

Tak, det giver god mening, især omskrivningen øverst


Skriv et svar til: monotonintervaller og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.