Matematik

Bestem linjens ligning

19. november 2013 af Apaas (Slettet)

f(x) = x2 -x +2

bestem en linje for tangenten i punktet P(2,f(2))

f(2) = -4

f'(x) = 2x-1

f'(2) = 3

y = 3*(x-1) -4

y = 3x -7

Hvad gør jeg forkert? det rigtige resultat er y = 3x -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du glemmer, at x0 = 2, ikke 1 . Og f(2) = 4 , ikke -4 .

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

y = 3 · (x - 2) +4


Skriv et svar til: Bestem linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.