Matematik

HASTER (!!!!) mat-aflevering til i morgen

19. november 2013 af rasmuscaspar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Indbyggertal i år 2000(mio.) 
Staten New York: 18,98 
Staten Florida : 15,98 

Årlig vækstrate i perioden 1990-2000 
Staten New York: 0,54% 
Staten Florida : 2,13% 

I tabellen ses indbyggertallene for Staten NY og staten Florida i år 2000. Endvidere ses de årlige vækstrater for de to stater i perioden 1990-2000 

a) Bestem, hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000 og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det forudsættes, at væksten efter 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000. 

b) Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes, at væksten i de to stater efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000

Altså jeg har lavet a'eren, men har stærkt brug for hjælp i b'eren (!!) jeg takker på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Der er tale om eksponentiel model y = b·ax .

Man skal ikke bestemme b. man skal først beregne [(1+0,0213)10 - 1] udtrykt i %. Dernæst beregnes

15,98·(1+0,0213)7

b) Opskriv de eksponentielle modeller for de to stater, og sæt de to udtryk lig med hinanden.


Svar #2
19. november 2013 af rasmuscaspar (Slettet)

Altså det jeg er kommet frem til er, 

florida f(t)=15,98*1,0213

new york n(t)=18,98*1,00547

men jeg kan bare ikke finde ud af, at løse denne ligning

f(t)=n(t)

kan du hjælpe mig med det? det vil hjælpe mig meget. tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af mathon

b)

                       IFLORIDA = I0FLORIDA•1,0213x = INY= I0NY•1,0054x            I er antal indbyggere x er antal år efter 1990

                                        (1,0213/1,0054)x = (I0NY/I0FLORIDA)

                                        log(1,0213/1,0054) • x = log(I0NY/I0FLORIDA)

                                        x = log(I0NY/I0FLORIDA) / log(1,0213/1,0054)


Svar #4
19. november 2013 af rasmuscaspar (Slettet)

Wow - tak, men du kan ikke hjælpe mig med, at løse ligningen, f(t)=n(t)?

hvor f(t)=15,98*1,0213 og n(t)=18,98*1,00547


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal løse ligningen

15,98·1,0213t = 18,98·1,00547t , dvs

(1,0213/1,00547)t = 18,98/15,98

Tag log() på hver side og løs for t. Her er t antal år efter 2000 .


Skriv et svar til: HASTER (!!!!) mat-aflevering til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.