Matematik

Andengradspolynomium

19. november 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et andengradspolynomium  er givet ved forskriften

p(x) = x2-4x+c;  c ∈ R

Beregn for c=3  koordinatsættet til toppunktet for grafen for p.
Bestem for hvilke værdier af c , atp(x)=0

En linje l er givet ved ligningen

y=2x-y-4=0

Bestem afstanden fra punktet T til linjen l
Bestem  så linjen l er tangent til grafen for p

Please, jeg håber at I kan hjælpe mig med denne opgave

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt toppunktsformlen. Måske mangler der noget i det næste spm. hvor man skal løse p(x) = 0 .

Det er vist ikke skrevet ordentligt med liniens ligning. Kender man punktet T, kan man beregne dets afstand til linien l ved at benytte punkt-linie-afstandsformlen.

Formuler opgaven ordentligt. Der mangler forskellige ting.


Svar #2
19. november 2013 af Massou (Slettet)

Et andengradspolynomium p er givet ved forskriften

p(x) = x2- 4x +c;  c ∈ R

Beregn for c=3  koordinatsættet til toppunktet T for grafen for p.
Bestem for hvilke værdier af c , at p(x)=0

En linje l er givet ved ligningen

y=2x-y-4=0

Bestem afstanden fra punktet T til linjen l
Bestem c så linjen l er tangent til grafen for p. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mangler der ikke stadig noget i denne sætning

Bestem for hvilke værdier af c , at p(x)=0

?

Når toppunktet T er bestemt, kan man så bestemme dets afstand til linien l.

Bestem hældningskoefficienten a for linine l og løs så ligningen p'(x) = a. Herved bestemmes x-koordinaten til røringspunktet for den tangent til grafen for p(x), der er parallel med l. Afpas nu c, så tangenten falder sammen med l.


Svar #4
19. november 2013 af Massou (Slettet)

Nej Der mangler ikke noget i denne sætning 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er stadig ikke korrekt at skrive liniens ligning som

y=2x-y-4=0


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.