Matematik

Billedmængde

20. november 2013 af came (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal afgøre om den angivne afbildning f er injektiv, surjektiv eller bijektiv og angive billedmængden ved f.

f: R -> R, f(x)=x2

Jeg ved godt hvad de tre begrebet betyder, men hvordan finder jeg billedmængden af funktionen x2?

På forhånd tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af peter lind

Se evt, på en graf for funktionen. Det er langt den nemmeste måde at få overblik. Den findes måske endda i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Billedmængden er jo mængen af de værdier, som din funktion kan give.

For at finde ud af, hvilket tal der afbildes over i en given værdi, kan vi betragte den inverse funktion:
f-1(y) = √ y.
Vi kender Dm(f-1) og dermed Vm(f) indenfor de reelle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2013 af peter lind

#2 f(x) har ingen invers. y=√x gælder kun for x ≥ 0


Skriv et svar til: Billedmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.