Kemi

Aktiveringsenergi

21. november 2013 af Radamel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal man kommenter resultatet af reaktionens aktiveringsenergi?

Altså hvad betyder det, når man har en lav aktiveringsenergi eller omvendt hvis man har en høj aktiveringsenergi? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon

Ifølge Arrhenius' teori har alle hastighedskonstanter den samme funktionelle temperaturafhængighed,
idet hastighedskonstanten k for en vilkårlig reaktion
kan skrives

                                   k = ko·e-Ea/(RT)

hvor Ea er reaktionens aktiveringsenergi, T er den absolutte temperatur (ºK) og R betegner den universelle gaskonstant.

Størrelsen af en aktiveringsenergi Ea er bestemmende for den pågældende reaktions forløb. Hvis Ea er mindre
end 5 kJ/mol, vil reaktionen forløbe momentant ved 20ºC. Derimod vil reaktioner med aktiveringsenergier på
50 -100 kJ/mol forløbe med målelige hastigheder ved 20ºC.

omregning:
                    1 eV/atom = 23 kcal/mol = 96,5 kJ/mol


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.