Matematik

Differentialligning

21. november 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg har et problem med en løsning på en differentialligning - jeg håber, at en eller anden kan gennemskue hvad jeg har gjort forkert.

- Jeg har vedhæftet en fil med opgaven, og mine beregningerne, som er lavet i Maple 17.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Differentialligning.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af PeterValberg

det ser umiddelbart ud til, at du er kommet til at skrive -60 i stedet for =60
i den beregning, hvor du prøver at løse s(t)=60

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

#1
Jeg har tjekket op på det, men det er et =(lighedstegn), som jeg har lavet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2013 af PeterValberg

Jeg får nedenstående resultat, når jeg "kører" opgaven gennem TI-nspire CAS:

6dQ7.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2013 af mathon

  
                 


Svar #5
21. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

#3
Ja, det ligner også meget mere et korrekt resultat. Men jeg har haft en del problemer med at løse differentialligninger med programmet Maple. Men jeg prøver man lige frem med programmet TI-InterActive i stedet for. Men tak for de hurtige svar.


Svar #6
21. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

#4
Jeg kan ikke se din besked? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2013 af mathon

                   S(t) = -2,0·105·(t+100)-2 + 0,5(t+100)
 

                                -2,0·105
                    S(t) = -------------- + 0,5(t + 100)
                              (t + 100)2


Svar #8
21. november 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg fik den løst med TI-InterActive - mange tak! :-)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.