Matematik

Omparametrisering

22. november 2013 af susanne1990 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået følgende spørgsmål, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse:

Bestem s(t) sådan at omparametriseringen η(s) = p(t(s)) giver en omparametrisering af kurven med enhedsfart.

Oplyst i opgaven

Lad p(t) betegne følgende cirkel for en given værdi af a forskellig fra 0 

P(t) = (p1(t), p2(t), p3(t)) = (acos(t),asin(t),0) 

med tilhørende stedvektorfunktion p(t), hvor t ∈ [0,2π]


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af peter lind

sæt t =k*s  eller s=t/k

Du har nu p(s(t)) = (a*cos(ks), a*sin(ks) =

   bestem dernæst k så p'(s) = ( cos(ks), sin(ks) )


Skriv et svar til: Omparametrisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.