Matematik
Regneforskrift
09. november 2005 af
Am0k (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med at opstille en regneforskrift for den linære funktion, hvis graf går gennem
(-1 , 1/2) og (2, 3/4)
Gerne en forklaring med så der er chance for forståelse
(-1 , 1/2) og (2, 3/4)
Gerne en forklaring med så der er chance for forståelse
Svar #2
09. november 2005 af Eva (Slettet)
Eksempel:
Vi har en linie y = ax + b
Linien går gennem punkterne (1,1) og (5, -1)
Find a og b.
(x1,y1) = (1, 1)
(x2,y2) = (5, -1)
a = (y2 – y1) / (x2 – x1)
a = (-1 – 1) / (5 – 1)
a = -2 / 4
a = - ½
b = y1 – ax1
b = 1 – (1/2) * 1
b = 1 + ½ = 1 ½
linien for y = - ½ x + 1½
Vi har en linie y = ax + b
Linien går gennem punkterne (1,1) og (5, -1)
Find a og b.
(x1,y1) = (1, 1)
(x2,y2) = (5, -1)
a = (y2 – y1) / (x2 – x1)
a = (-1 – 1) / (5 – 1)
a = -2 / 4
a = - ½
b = y1 – ax1
b = 1 – (1/2) * 1
b = 1 + ½ = 1 ½
linien for y = - ½ x + 1½
Svar #3
09. november 2005 af Am0k (Slettet)
Ups. Sad og sov. undskyld.. så ikke at du også havde givet mig det. Jo ikke hver dag man møder så flinke mennesker :-)
Skriv et svar til: Regneforskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
