Matematik

Maximum

23. november 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen kan kan hjælpe med følgende;

find the maximum value of f(x,y)=xy-x3y2 over the square 0≤x≤1, 0≤y≤1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af peter lind

Løs ligningsystemet ∂f(x,y)/∂x = 0 og ∂f/∂y =0 og find funktionsværdierne i de(t) fundne punkt(er).

Undersøg dernæst funktionsværdierne på randen af definitionsområdet


Svar #2
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

#1

jeg får det til (0,0) det kritiske punkt, som jeg indsætter i for D som bliver 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2013 af peter lind

f(0,0) ≠ 1

Undersøg dernæst på randen


Svar #4
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

hvilken formel er der får randen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2013 af peter lind

Randen er givet ved at en variabel ligger på randen altså for eks. x = 0 eller x= 1. Dermed for du en funktion af en variabel, som du så kan undersøge


Svar #6
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

Mine udregning:

f(x,y)=xy-x3y2

fx= y-3x2y2    fxy= 1-2y

fy= x-x32y

fxx= -3y2

fyy= -x3

sætter

fx=0

y=0 eller y = 1/3x2

hvorved kritisk punkt er (0,0)

 og fy=0 hvor det kritisk punkt også er 0,0

finder D =-12=1 

Så kan jeg ikke komme videre ?

Skal jeg så finde fxx(1,1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2013 af peter lind

Hvis du starter med at sætte x = 0 får du f(0,y) = 0. Den funktion skal du nu finde maksimum for

Dernæst sætter du x = 1. Det giver f( 1, y) = y-y2. Den funktion skal du så finde maksimum for

Tilsvarende for y på randen


Svar #8
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

Så min fremgangsmåde er helt forkert ? :(

hvorfor skal x=1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2013 af peter lind

Definitionsmængden er givet ved at x ligger mellem 0 og 1 Randen er yderpunkterne for dette interval altså x = 0 er den ene rand x=1 er den anden rand


Svar #10
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

hvordan finder jeg maxima'erne i  #7=?


Svar #11
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

virkelig lost? :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2013 af peter lind

Find den afledede og sæt resultatet lig 0


Svar #13
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

Den afledte af hvad? f(x,y) ?Så får jeg jo;

f(x,y)=xy-x3y2

fx= y-3x3y2    fxy= 1-2y

fy= x-x32y

Hvilke funktioner skal jeg tage udagngaspunkt i?

Hvad har jeggjort forkert i min fremgangsmåde i #6?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. november 2013 af peter lind

Se #7. Du skal finde maksimum for funktionen y-y2


Svar #15
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

#14

f(1,0) =y-y differentieret;

f(1,0)=-2y?

Kan du ikke vis mig dine udregninger? Jeg kan simplethen ikke få det til at passe ?  


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen 

f(x,y) = xy - x3y2 = xy·(1 - x2y) , 0≤x≤1, 0≤y≤1

har ingen kritiske punkter i det indre. Den antager derfor sit maksimum på randen. For x = 0 er f(x,y) = 0. For y = 0 er f(x,y) = 0. Tilbage er derfor at undersøge f(x,1) , 0≤x≤1 og f(1,y) , 0≤y≤1 .


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. november 2013 af peter lind

hvis du differentierer y-y2  får du 1-2y. sæt dette lig 0 og du får hvor der ekstrema når x=1


Svar #18
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

Hvorfor har den ingen kritiske punkter ? 

Så bliver det jo;

 f(x,1) =  xy·(1 - x2y)= x*1(1-x2*1)= x(1-x2)= 1x-x3 

og

f(1,y)= 1*y(1-12y)=y(1-1y)=y-y2

Når jeg skal differetere dem fås;

 f(x,1)' = 1-3x2

f(1,y)'=1-2y 

Sættes lig 0;

0 =1-3x2    og    0=1-2y   


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det stationære punkt (0,0) ligger jo på randen af definitionsmængden.

Løs så de to ligninger i mængderne 0≤x≤1, 0≤y≤1.


Svar #20
23. november 2013 af peter09 (Slettet)

Hvordan 'løser jeg de to ligninger i i mængderne 0≤x≤1, 0≤y≤1.?

fatter ikke helt hvad jeg skal tage udgangspunkt i ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.