Matematik

Hvor mange trehjulede cykler er der?

23. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Er der en, der kan hjælpe med denne her?

I gården står der tohjulede cykler, trehjulede cykler og firehjulede barnevogne.

Der er dobbelt så mange barnevogne som der er trehjulede cykler, og der er tre gange så mange

tohjulede cykler som der er barnevogne.

I alt er der 184 hjul.

Hvor mange trehjulede cykler er der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Er denne opave ikke fra Georg Mohr sidste år? :P


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2013 af SpringE (Slettet)

Sjov opgave :)

Lad x være antal trehjulede cykler.

For hver trehjulede cykel, er der 3 hjul, 3*x.

For hver trehjulede cykel, er der 2 barnevogne med 4 hjul hver, 2*4*x.

For hver barnevogn, er der 3 tohjulede cykler, 3*2*2*x.

Det giver ligningen:

3x + 8x + 12x = 184 ⇔ x = 8 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2013 af 123434 (Slettet)

2# Har du nogle gode fif til, hvordan man opstiller ligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2013 af SpringE (Slettet)

#3 Jeg kan prøve at beskrive løsningen lidt nærmere. Måske det hjælper..

Tohjulede cykler = A, Trehjulede cykler = B, Barnevogne = C

"Der er dobbelt så mange barnevogne som der er trehjulede cykler" Dvs. C = 2*B (1)

"der er tre gange så mange tohjulede cykler som der er barnevogne."  Dvs. A = 3*C (2)

Indsæt (1) i (2): A = 3*(2*B) = 6*B (3) 

Med i alt 184 hjul, gælder det at, A*2 + B*3 + C*4 = 184 (4)

(1) og (3) substitueres ind i (4):

(6*B)*2 + B*3 + (2*B)*4 = 184

Beklager hvis det blev lidt snørklet, men håber det hjælper.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2013 af 123434 (Slettet)

Dette er super. Har altid haft lidt svært ved sådan nogle opgaver, men din forklaring er meget let forståelig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2013 af Birgermortensen (Slettet)

#2 Hvorfor siger man 3*2*2*x? 

#4 Hvorfor kalder du de trehjulede cykler B, når du i #2 kalder det x? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2013 af SpringE (Slettet)

#6 

3*2*2*x: 3 tohulede cykler pr. barnevogn * 2 barnevogne pr. trehjulede cykel * 2 hjul pr. tohjulede cykel = 12 hjul pr. trehjulede cykel.

I #2 springer jeg over nogle mellemregninger, og i forklaringen i #4 ville jeg gerne bruge et bogstav pr. cykel/barnevogn - derfor forskellen. Det havde måske været mere pædagogisk at bruge samme betegnelse i begge..


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2013 af Birgermortensen (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2013 af SpringE (Slettet)

Så lidt da.


Skriv et svar til: Hvor mange trehjulede cykler er der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.