Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Profitmaksimering

26. november 2013 af hmw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og stirrer på et problem med profitmaksimering og er gået helt kold.

Jeg har afsætningsfunktionen: P(Q)=200-Q og omkostningsfunktionen C(Q)=100+Q^2.

Jeg skal så finde den optimale pris og overskud.
Jeg er ret sikker på, at jeg skal løse 200-Q = 100 + Q^2, men kan simpelthen ikke finde ud af at komme videre.
Er der nogen, som har et godt råd?

Mvh Henrik


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Walras

Du skal skrive din profitfunktion op og så maksimere den. Det virker vel også intuitivt, når du skal profitmaksimere. Så overvej lige, hvordan profitfunktionen er defineret.


Skriv et svar til: Profitmaksimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.