Matematik

ti-89

26. november 2013 af mehmether (Slettet)

Hej

Er der en der kan hjælpe med denne opgave, da jeg ikke har en ti-89?

En funktion  f  er givet ved forskriften f(x)=kvadratrod 2x + 6

Bestem  f '(x)  ved hjælp af  TI-89  eller  TI-nspire .

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af SuneChr

Manuelt, har vi:

 
Benyt derefter
(a(x + 3)n) ' = an(x + 3)n - 1·1


Svar #2
26. november 2013 af mehmether (Slettet)

taak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af PeterValberg

TI-nspire CAS

wkK1d.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af mathon

eller
          f(x) = √(2x+6)     x ≥ -3

               sæt
                          u = 2x+6   og dermed   u ' = 2

                                       1                  u '              2                 1                1                 √(2)
          f '(x) = (√(u)) ' = -------- • u ' = -------- = ------------- = ----------- = --------------- = ------------      x > -3
                                    2√(u)            2√(u)     2√(2x+6)      √(2x+6)     √(2)√(x+3)      2√(x+3)
     


Skriv et svar til: ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.