Matematik

Differential regning

26. november 2013 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her med en opgave som jeg ikke ved hvordan skal løses, den lyder således:

a ) Lad funktionen f være givet ved f(x)=(x^2+1)/(x-1). Bestem de eksakte x-værdier, for hvilke f har vandrette tangenter.

b) Løs derefter ligningen f'(x)=1/2

c) Tangenten til grafen for f i (-1,f(-1)) kaldes t. Bestem t's skæringspunkter med koordinatakserne.

Jeg ved ikke helt hvordan eg skal løse disse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Differentier funktionen og løs ligningen f '(x) = 0 .

b) Løs så ligningen f '(x) = 1/2 .

c) Bestem tangentens ligning ved at benytte tangentligningen med x0 = -1 . Bestem så tangentens skæringspunkter med akserne.


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.