Matematik

Reducering

26. november 2013 af Randkhalil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reducér udtrykket (p+q)^2 + 2p * (p-q) 
p^2 + 2pq + q^2 + 2p^2 + 2pq
p^2 + q^2 + 2p^2 
q^2 + 2p^4 
 

er det rigtigt ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Linie 2 er forkert, Linie 3 er korrekt, og linie 4 er forkert. Det hele ser ret tilfældigt ud.

I linie 2 ganger du ikke korrekt ind i den sidste parentes.


Svar #2
26. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Det er ikke tilfædligt ... jeg bruger jo kvadratsætningen. 

Kan du ikke vise mig hvad jeg gør forkert?


Svar #3
26. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

i linie 2 skal der stå

p^2 + 2pq + q^2 + 2p^2 - 2pq

men kan ikke se fejlen i 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

2p·(p-q) = 2p2 -2pq .

Du skriver, at det er 2p2 +2pq .

Det hele ser ret tilfældigt ud, fordi en linie efter en forkert linie er korrekt, og derefter bliver det så forkert igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af LeonhardEuler

Eksempler på samme type opgaver

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

2a•(a - b) = 2a2 - 2b


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Korrektion:

2a·(a - b) = 2a2 - 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2013 af 123434 (Slettet)

0#

Regnehieraki:

1)Parenteser skal udregnes først
2)Herefter er det rødder (fx kvadratrødder), potenser, logaritmer, sinus, cosinus og tangens og lignende. 
3)Multiplikation og division
4) Addition og Subtraktion.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Regnehierarki.

Det ser ud til at være kopieret herfra

http://www.godekarakterer.dk/regnehierarki-hvad-skal-der-beregnes-forst-i-en-ligning


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.