Matematik

Ligning for cirkel

27. november 2013 af blobbi (Slettet)

En cirkel har centrum i (4,-5) og har linien y = 3x-5 som tangent. 

Hvordan gør jeg? 

Skal jeg bruge formelen for afstand fra et punkt til en linie? 

Hvis ja, så får jeg afstanden til at være 3,795. 

(x-4)+ (y+5)2 = 3,7952 

Hvis jeg tegner det op, så er linien ikke tangent til cirkelen. Hvat gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden r fra centrum til linien. Denne afstand er cirklens radius. Bemærk, at

r2 = 72/5 eksakt.


Svar #3
27. november 2013 af blobbi (Slettet)

Jeg har brugt den formel og jeg ved da godt at afstanden er cirklens radius. Jeg spurgte hvad jeg havde gjort galt og hvordan får du r2 = 72/5 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man finder

r = 12/√10 ≈ 3,7947 ,

hvorfor

r2 = 144/10 = 72/5 .

Det ser ikke ud til at der er noget galt i dit udtryk, hvis du bruger den eksakte værdi for r2 .

Du spurgte om hjælp til fremgangsmåden, og om du skulle bruge formlen for afstand fra et punkt til en linie, og det fik du så bekræftet i svarene.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2013 af SuneChr

# 3
Vi kan ikke vide, hvad du gør forkert.
Kvadrér  12 / √10


Skriv et svar til: Ligning for cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.