Matematik

grænseværdi

27. november 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal lave denne opgave. Jeg lavet alt i opgaven bortset fra den sidste del med grænseværdien. Kan I hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du har beregnet as som funktion af h, burde det være klart, at as(h) kan beregnes for h = 0, og derfor findes grænseværdien for h gående mod 0.


Svar #2
27. november 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Forstår det ikke helt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2013 af lfdahl (Slettet)


Svar #4
27. november 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Mange gange tak, jeg forstår ikke helt hvordan (h2 + 2h)/h bliver til h+2. Kan du forklare? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2013 af lfdahl (Slettet)

(h2 + 2h)/h = h2/h + 2h/h = h·h/h + 2·h/h = h + 2


Svar #6
27. november 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Når mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Faktoriser tælleren. Sæt h uden for parentes og forkort brøken med h.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2013 af LeonhardEuler

Du sætter h uden for parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja. Du skal dividere h op i hvert led i parentesen eller faktorisere og så dele med h. Det kommer ud på et.


Svar #10
27. november 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Kan jeg spørge, hvad der menes med at faktorisere?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man faktoriserer en størrelse ved at skrive den som et produkt af faktorer.


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.