Matematik

differentiation

28. november 2013 af Nishani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differentierer  jeg e^x^2+1?? :oo


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af peter lind

Mener du det du skriver ex^2 + 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

Det gør du på følgende måde: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af SuneChr

Hvis du mener
f (x)  = 
kan du indføre
g (x)  =  ex
og
h (x)  =  x2 + 1
og benytte
f '(x)  =  g '(h (x))·h '(x)
____________
# 1   Det har vi ikke fået svar på.


Svar #4
28. november 2013 af Nishani (Slettet)

Nej, det hele er simpethen opløftet: 

e^x^(2+1) - den er meget underlig.

Jeg har også spørgsmål til disse:

f(x) e^x *x

f(x) sqr(x) - 15


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2013 af SuneChr

# 0 og 4
Du er noget sparsommelig med parenteser.
Formuler spørgsmålene, så indholdet ikke kan dobbelttydes.


Svar #6
28. november 2013 af Nishani (Slettet)

Okay.

Differentier:

f(x) = (e^x)*(x)

f(x) = sqr(x) - 15

og den første var

e^x^(2+1) - som på billede#3 

  
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. november 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

e^x^(2+1)

se mit eksempel med e^x^2+1 .. det er næsten det samme, forskellen er blot at det bliver 3*e^x^3+x^2..

f(x) e^x *x

Til den her kan vi bruge produkt reglen.. 

og vi ved at e^x differentieret er e^x

og x differentieret er 1 (da der i princippet står et usynligt 1 tal foran x'et)

så vores resultat må blive e^x+e^x*x

f(x)=sqrt(x)-15

Konstanten -15 smider vi væk

så det bliver f'(x)=1/(2*sqrt(x))


Svar #8
28. november 2013 af Nishani (Slettet)

Denne er også svær!! Jeg er lige begyndt på differentiation, så jeg synes det er lidt svært her i starten, men det er stille og roligt begyndt at falde ind, der er dog stadig de tricky spørgsmål..

f(x)=sqrt{x}*(-x^2+7x-3)]


Skriv et svar til: differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.