Matematik

Integralregning - substition

28. november 2013 af Wihi (Slettet)

Jeg er gået stå, hvad skal jeg nu? 

∫4x/2x2-5 dx

u=2x2-5

du/dx=4x

du=4x*dx

x*dx=1/4 du

∫4x/u * 1/4 du

Hvordan får jeg fjernet x i det sidste? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2013 af mathon

                  u = 2x2-5      du = 4xdx

                  ∫4x/(2x2-5) dx =  ∫1/(2x2-5) 4xdx  =  ∫1/u du  =  ln|u| + k  =  ln|2x2-5| + k


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Integralet er åbenbart

∫ 4x/(2x2-5) dx 

Parentesen er nødvendig.

Substitution u = 2x2-5 , du = 4x dx , der substitueres i integralet

∫ 4x/(2x2-5) dx = ∫ (1/u) du = ln(|u|) + k = ln(|2x2-5|) + k

Man har ikke både x og u i integralet, når man substituerer.


Skriv et svar til: Integralregning - substition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.