Matematik

Hjælp

28. november 2013 af Ukendtttttt (Slettet)

Hvordan løser jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af LeonhardEuler

100 = 2x + 2y + πx

Isoler y

Og sæt den ind i 

A(x,y) = 2x • y - ((x2 • π)/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen består af de tre sider i rektanglet samt en halv cirkel:

O = 2x + 2y + πx

Arealet er rektanglets areal minus arealet af halvcirklen:

A = 2xy - (1/2)πx2 

Benyt O = 100 til at udtrykke y ved x og indsæt så i arealet A.


Svar #3
28. november 2013 af Ukendtttttt (Slettet)

#1 og #2

Tusind tak. :)

Nogen, der vil rette min aflevering? :)

Vedhæftet fil:Afl.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Besvarelsen af Opg 1 b) er ikke korrekt.

Punktet Q's y-koordinate findes ved at sætte x = 0. Punktet R's x-koordinat findes ved at sætte y = 0.

Opg 1 c) er heller ikke løst tilfredsstillende. Det er i opgaven givet, at 0 ≤ a ≤ 3 .

I Opg 2 er dit første udtryk for O forkert, hvorimod udtrykket på den næste linie er korrekt.

Dit udtryk for y som funktion af x er forkert, og udtrykket for A(x) er heller ikke korrekt. Det drejer sig her om at skrive af efter udtrykkene ovenfor i #1 og #2.


Svar #5
28. november 2013 af Ukendtttttt (Slettet)

Fik ellers at vide af min lærer, at de skulle løses, som jeg har gjort, men det må være mig, der har misforstået. :)
Hvordan gør man..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

i Opg 1, når man udtrykket for tangentens ligning y = Ax + B , vil punktet Q have koordinatsættet (0 , B), mens punktet R vil have koordinatsættet (-B/A , 0). Arealet af trekanten er så

T = (1/2)·B·(-B/A) = -B2/(2A)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.