Historie

Hjæælp til historie om Slaveriet

29. november 2013 af Natasha94 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, nogen der kan fortælle mig kort hvorfor der overhovedet er sorte i USA og  hvorfor de overhovedet har været undertrykte??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2013 af 123434

De sorte Amerikanerne er efterkommere af slaver.

Man hentede mange slaver fra Vestafrika/Guldkysten. Slaveriet var især slemt i Sydstaterne og slaverne blev skudt, hvis de forsøgte at flygte. Abraham Lincoln vandt borgerkrigen og afskaffede slaveriet, men undertrykkelsen af de sorte holdte ved. Helt ind i 1960'erne skulle de sorte sidde bagerst i bussen og måtte rejse sig for de hvide, hvis de ønskede pladsen. Bænke, skoler, restauranter var opdelt alt efter om man var sort eller hvid-dette kaldes segregation.


Svar #2
29. november 2013 af Natasha94 (Slettet)

Taak for svaret, men hvorfor opstod borgerkrigen så? Har jeg forstået det rigtigt?
Borgerkrigen opstod i 1861 – 1865 mellem syd- og nordstaterne i USA. Nordstaternes var modstander af slaveriet og ønskede at genoprette Unionen, som den havde været før sydstaterne brød ud og dannede Amerikas Konfødererede Stater, mens Sydstaterne var helt afhængig af slavernes arbejdskraft. Krigen varede i 4 år, som endte med at nordstaterne vandt.
Men hvorfor vand syd og ikke nord?

Der var borgerkrig i 1861 – 1865 og endte med Nords sejr over syd og ophævelsen af slaveriet. Protesten af de afroamerikanere fortsatte indtil de fik borgerrettighedsbevægelser, efterborgerkrigen, nemlig i 1865


Svar #3
29. november 2013 af Natasha94 (Slettet)

Nord og ikke syd*


Skriv et svar til: Hjæælp til historie om Slaveriet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.