Matematik

hjælp mig please =)

10. november 2005 af soffie333 (Slettet)
En funktion f er givet ved
f(x)= x * 2 med opløftet x.
løs ved beregning hver af ligningerne:
1) f´(x) =0
2) f´(x) = f(x)

Hvordan gør man dette`?? help me please =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2005 af sigmund (Slettet)

Differentier f(x), og løs så ligningerne.

Svar #2
10. november 2005 af soffie333 (Slettet)

der er opgave 5016 i vejledende opgaver bogen fra 2.g

Svar #3
10. november 2005 af soffie333 (Slettet)

kan ikk huske hvordan man gør? er lig tabt bag en vogn lige nu?
hva bliver resultatet af dette så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2005 af sigmund (Slettet)

For differentiation af et produkt, kig i din formelsamling.

Svarene er
1) -1/ln(2) og
2) -1/(ln(2)-1)

Prøv efter, og se om du får dette.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2006 af dodo (Slettet)

jeg sidder med den samme opgave.. jeg kan sagents få den første del til detrigtige.. men hvordan kommer man frem til svaret i 2)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2006 af -Glenn- (Slettet)

#5

f(x)=x*2^x
f'(x)=(ln(2)*x+1)*2^x, dvs. f'(x)=f(x) <=>

(ln(2)*x+1)*2^x = x*2^x

ln(2)*x+1 = x

ln(2)*x-x = -1

x*(ln(2)-1) = -1

x=-1/(ln(2)-1)

Skriv et svar til: hjælp mig please =)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.