Matematik

Differentialligninger og væksthastighed

03. december 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har brug for hjælp til den følgende opgave:

Man varmer noget vand op, og måler temperaturen T(grader) til forskellige tider t(minutter). Man har set, at temperaturen kan beskrives ved:

dT/dt = 1 + 10/t

Bestem væksthastigheden for temperaturen ved tidspunktet t = 5 minutter.

På forhånd tak!

- Emilie
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af PeterValberg

indsæt t = 5 i differentialligningen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

væksthastigheden for temperaturen er pr definition dT/dt, så når du skal finde væksthastigheden ved t=5, indsætter du blot tallene.

Det svarer til opgaver som : bestem y i y=2x+3 når x=4, der ved du hvordan man bærer sig ad. ;)


Skriv et svar til: Differentialligninger og væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.