Matematik

Cosinus og sinus hjælp

03. december 2013 af Dstudge (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et skib sejler langs en kyst. Fra punkt A sigter man ud mod skibet og måler vinklen mellem sigtelinien og kystlinien til 37 grader. Afstanden |AC| er 1,2km. Hvor langt er skibet fra punkt C på kysten?

C=90 º

A=37º

|AC|=1,2 km

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må formodes, at skibet er i punkt B i en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er ret. BC er så den modstående katete til vinkel A, så

|BC| = |AC|·tan(A)


Svar #2
03. december 2013 af Dstudge (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg ved ikke lige, hvad jeg gør galt

AC=b

Du kender b og Vinkel A og vil finde c

c=b/sin(A)

1,2/sin(37)=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Udtrykket for c er

c = b/sin(B) = b/cos(A)

I opgaven er man interesseret i at beregne a = b·tan(A) .


Skriv et svar til: Cosinus og sinus hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.