Matematik

Pythagoras

03. december 2013 af kev22 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er dette rigtig? kig på filen.

Vedhæftet fil: IMG_0650.JPG

Svar #1
03. december 2013 af kev22 (Slettet)

Aner ikke hvorfor billedet er blevet så stor, det beklager jeg


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Husk, at a2 betyder a·a , ikke 2·a .


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2013 af SuneChr

aer ikke 2·a  men  a·a


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2013 af 123434 (Slettet)

c=25

a=20

b=√25^2-20^2=15


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der skal parentes omkring alt det, som kvadratroden skal operere på:

b = √(252 - 202)

Lær at bruge passende mellemrum, og lær at bruge redigeringsfaciliterne i tekstboksen.


Svar #6
03. december 2013 af kev22 (Slettet)

Kan i ikke hjælpe mig med at lave udregningerne, så jeg kan se hvad der er galt :)

Tak for påhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opg 3 fik du beregnet i #4.

Prøv nu selv at lave de andre. Læs forklaringerne i #2 og #3.


Svar #8
03. december 2013 af kev22 (Slettet)

# 7

Prøver at lave det, vender tilbage..


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. december 2013 af LeonhardEuler

* En anden ting du skal lære #0, er at du skal passe på med at benytte tegnet ''⇒'' for i dette tilfælde er det forkert. Benyt hellere ''⇔''.


Svar #10
03. december 2013 af kev22 (Slettet)

Min nye beregning, og hvis det ikke passer, så er jeg forvirret :D

Vedhæftet fil:heyheyhey.JPG

Svar #11
03. december 2013 af kev22 (Slettet)

# 10

Tak for info :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ikke korrekt. Du springer mellem at regne a2 som a·a og 2·a . Prøv nu at lære det:

          a2 betyder a·a


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. december 2013 af LeonhardEuler

Du har for eksempel skrevet 6= 12,  62≠12.

 Korrekt er det: 62 = 6 • 6 = 36

 Men mindre detajle igen: Du behøver ikke at sætte en parantes om udtrykket under kvadratrodstegnet.


Svar #14
03. december 2013 af kev22 (Slettet)

Jeg har lavet det forkert med tallene, pis!


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

I den sammenhæng, hvor ⇒ er brugt i #0 (det vedlagte), er ⇔ lige så forkert i Opg 1.. Der skal i stedet benyttes lighedstegn = .

I Opg 2 er der ikke noget forkert ved brugen af ⇒ , bortset fra, at følgeslutningerne er forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. december 2013 af LeonhardEuler

#15. I opgave skal man åbenlyst bruge den ordinære lighedstegn. Jeg mente såmænd opgave 2, er det ikke mere korrekt at udtrykke at der ligevægt mellem udtrykkene istedet for medfører.


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Parentesen under kvadratrodstegnet er ikke forkert, og den er strengt nødvendig, hvis kvadratrodstegnet ikke har et "tag" som det er tilfældet her i Portalens redigeringssystem √ .


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvis p ⇔ q , er det stadig logisk korrekt, at p ⇒ q. I den viste situation (Opg 2 i #0 vedlagt), er det dog forkert, da p er sand, men q er falsk.

Men i 9. klasse plejer de vel ikke at benytte disse tegn?


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. december 2013 af LeonhardEuler

#18. Nej, ikke hvad jeg ved af. Så vidt jeg husker, blev min gamle klasse ikke introduceret til andre matematiske tegn end de helt grundlæggende ... med god grund.

#17. Meningen med #13 var bare at fortælle at en parentes var ligegyldig i det tilfælde, da det var underforstået med kvadratrodstegnet .


Svar #20
03. december 2013 af kev22 (Slettet)

Jeg har regnet opgave 1.

Opgave 1 er C = 10

Hvis dette er forkert, har læren lært mig forkert!


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.