Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hjælp til SRP tilbydes.

04. december 2013 af Trine2901 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle unge mennesker.

Jeg har stor erfaring med at vejlede i SRP (øvrig lektiehjælp for den sags skyld) og tænkte, jeg ville lave et opslag herinde, for at se om nogen kunne bruge min vejledning. Jeg har en bachelor i dansk og medievidenskab fra KU om et halvt år. Jeg har haft ret forskelligartede fag, så jeg kan hjælpe med den del forskelligt, men lad mig beskrive, hvad jeg har hjulpet med under SRP-processer tidligere:

- DANSK/ENGELSK SOM DET ENE FAG: Læst den roman/novelle/digt/klumme opgaven bygger på, således jeg kan give råd til hvilket fokuspunkt, jeg ville lægge i analysen, finde de bedste citater, gøre den studerende opmærksom på, hvis de har overset noget vigtigt - generelt bare hjulpet en del med analysen. Udpeget gode steder at gå ned i symbolik, undervist i den litterære periode værket er udarbejdet i og hjulpet med at sætte dette i sammenhæng til værket. Jeg er efterhånden ret skrap til de fleste analysemetoder. Jeg er særlig god til Freud - ikke det popanalytiske 'der er en penis i alt', men det lidt mere dybdegående Freud. Derudover er jeg skarp til kønsanalyse og sproglige analyser. Jeg vil for eksempel kunne hjælpe med at bestemme sprogtypen i et digt, og måske kunne få den studerende igang med analysen på den måde.

- HISTORIE SOM DEN ENE FAG: Jeg har gennem næsten alle mine universitetsfag haft historie på en eller anden måde, og jeg har derfor et generelt solidt historisk overblik. Mine historiske kompetencer har derfor primært gået til at hjælpe den studerende med at sætte opgaven i perspektiv - hvad skete der i årtierne før den begivenhed de skriver om, og kan det have betydet noget for det, og har det ændret noget helt op til i dag osv? Derudover har jeg også anvendt den samfundsmæssige del af historie til at hjælpe den  studerende med at belyse de samfundsmæssige tendenser i hvad end, de arbejder med. Har det nogen betydning for den roman/teori, de arbejder med, at den er uviklet under 2. verdenskrig? Kan den været underlagt former for censur osv? Sådanne ting hjælper jeg med at pege på kan være vigtige i en opgave.

- MEDIEFAG SOM DEN ENE FAG: Med min BA delvist i dansk, delvist i medie, kan jeg uden problemer hjælpe med medierproduktioner/analyse af disse. Jeg har tidligere hjulpet med reklameanalyse og har her primært forklaret i dybden hvordan et medieprodukt analyseres, så der ikke bliver overset noget. Derudover har jeg gjort opmærksom på de små henvisninger til samfundet/kulturen der også kan findes i medieproduktioner, som det ikke er alle, der ligger mærke til.

-BILLEDKUNST SOM DET ENE FAG: Jeg harh gennem min universitetsuddannelse gennemgået alle perioder fra middelalderen til i dag, herunder også inden for kunsten, og jeg kan derfor både hjælpe med at bestemme perioder, stilarter og undervise i enkelte kunsterne. Jeg kan hjælpe med at finde ud af hvordan et bestemt billede forholder sig til sin tid, eller hvordan dt adskiller sig, og hjælpe med at stille det i forhold til samtiden - hvorfor de malede/arbejede præcis som de gjorde, da de gjorde.

- KORREKTUR: Glem kommaer, præpositioner og alt det der. Lad mig tænke på det. Skriv bare, så retter jeg den for dig fra ende til anden. Vi aftaler hvor meget der skal rettes - om det kun er tegnsætning, også stavning, også formuleringer eller hvad du synes. Dette kan læses på alle opgaver - også uden for de fag, jeg selv underviser i.

- KOMMENTARARK: Jeg læser hele din opgave igennem undervejs - ideelt set omkring 5 dage inden du skal aflvere og skriver en sides kommentarark med hvad jeg tror, en censor ville slå ned på, så du har en mulighed  for at rette dette. De elever jeg har hjulpet indtil videre til eksaminer osv. har alle endt med din karakter, jeg også gav dem til deres prøveeksamen, så jeg er ikke helt ved siden af, når jeg bedømmer. Du skal kunne tage noget kritik - for jeg er ikke en blød dommer.

- GIVER DET MENING: En hurtig gennemlæsning af din opgave, bare for at se om meningen er der, spørgsmålet bliver besvaret, der er overensstemmelse mellem indholdsfortegnelse og faktiske sider osv. Primært for dem der enten ikke har brug for en dybdegående gennemlæsning eller kun satser på at bestå.

- SPARRING: Her må du skrive til mig på mail så ofte som vi aftaler, og så er jeg så til din rådighed med gennemlæsning af afsnit, gode råd og svar på spørgsmål.

Priserne for de forskellige ydelser aftales individuelt, da det kommer an på længde, fag, niveau og hvor stor hjælp der skal ydes fra min side. Skriv endelig - jo tidligere I skriver, jo mere kan jeg nå at hjælp. Skriv til min mail: [email protected].

Og glædelig jul.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af Esben94 (Slettet)

Hej Trine. 

Jeg har forsøgt at skrive på din mail, men umiddelbart fungere din mail ikke? 


Skriv et svar til: Hjælp til SRP tilbydes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.