Matematik
VEKTOR-regning
10. november 2005 af
Lil_mermaid (Slettet)
Heysa!
Nogen der kan hjælpe mig med denne Vektor opg??
Oplysninger: vektor a=1 vektor b=3
vinklen mellem a og b=150 grader
*Bestem vinklen mellem vektor(a+b) og vektor(a-b)
tak!
Det skal nok være noget i stil med:
cosv= (vektor(a+b)*vektor(a-b)):(længde(a+b)*længde(a-b))
Nogen der kan hjælpe mig med denne Vektor opg??
Oplysninger: vektor a=1 vektor b=3
vinklen mellem a og b=150 grader
*Bestem vinklen mellem vektor(a+b) og vektor(a-b)
tak!
Det skal nok være noget i stil med:
cosv= (vektor(a+b)*vektor(a-b)):(længde(a+b)*længde(a-b))
Svar #1
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Forslaget fejler intet; du går bare i gang.
Bestem a*b ud fra de givne oplysninger; i øvrigt må det være længderne, der er opgivet.
|a| = 1, |b| = 3.
//Epsilon
Bestem a*b ud fra de givne oplysninger; i øvrigt må det være længderne, der er opgivet.
|a| = 1, |b| = 3.
//Epsilon
Svar #3
10. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)
Jeg har fået vinklen mellem a og b til 161,81.
Men... Bestem gradtallet for vinklen mellem vektor(a+b) og vektor(a-b)
Har gjort således:
A=vektor(a+b)x vektor(a-b) krydsprodukt
A=axa - axb + axb - bxb
A=2(bXa)
Men kan ikke komme videre, for man kender ikke koordinaterne....
Men... Bestem gradtallet for vinklen mellem vektor(a+b) og vektor(a-b)
Har gjort således:
A=vektor(a+b)x vektor(a-b) krydsprodukt
A=axa - axb + axb - bxb
A=2(bXa)
Men kan ikke komme videre, for man kender ikke koordinaterne....
Svar #4
10. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#3:
Det passer ikke; vinklen mellem a og b oplyses jo at være 150°.
Det skalære produkt (prikprodukt) af a og b er fastlagt ved
a*b = |a||b|cos(u),
hvor u er vinklen mellem a og b. Bestem a*b og arbejd dernæst ud fra dit forslag i det første indlæg.
Du skal _ikke_ bruge vektorprodukt (krydsprodukt) til bestemmelse af vinklen v mellem a+b og a-b; den vinkel ligger i den plan, som vektorerne udspænder.
Benyt i stedet et par grundlæggende egenskaber ved *. Det er unødvendigt at kende eksplicitte koordinater for a og b.
//Epsilon
Det passer ikke; vinklen mellem a og b oplyses jo at være 150°.
Det skalære produkt (prikprodukt) af a og b er fastlagt ved
a*b = |a||b|cos(u),
hvor u er vinklen mellem a og b. Bestem a*b og arbejd dernæst ud fra dit forslag i det første indlæg.
Du skal _ikke_ bruge vektorprodukt (krydsprodukt) til bestemmelse af vinklen v mellem a+b og a-b; den vinkel ligger i den plan, som vektorerne udspænder.
Benyt i stedet et par grundlæggende egenskaber ved *. Det er unødvendigt at kende eksplicitte koordinater for a og b.
//Epsilon
Skriv et svar til: VEKTOR-regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
