Matematik

andengradsligning

05. december 2013 af kajo01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem konstanten a, så andengradsligningen a*x2-8x+8=0 netop har en løsning??

tak på forhånd  :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2013 af Hansijensen (Slettet)

Ligningen har én løsning når D=b^2-4ac=0

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

at der er en løsning betyder at d=0,

altså 0=b2-4ac, da du kender b og c kan du isolere a.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

-8^2-(4*1*8)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

aflæs at b=-8, c=8, d=0
Indsæt udtryk for d
d=b^2-4ac=(-8)^2-4a8=0=64-32a
isoler a : 32a=64, a=2

Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.