Matematik

Udregning af side i retvinklet trekant

05. december 2013 af 123456777 (Slettet)

Hej :)

Jeg har en opgave, der lyder på at man skal finde side a. Men problemet er at man kun kender s. b og en vinkel. 
Nogen der ved hvad man skal gøre?

Hilsen Sofie

S. B = 10

Og den ene vinkel er 35 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med s. b eller S. B ? Mener du siden b ? Så b = 10 ? Hvilken vinkel er det, der er 35º ? Er det vinkel A eller vinkel B ?

Man kan benytte, at

tan(A) = a/b     og     tan(B) = b/a


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

du er nødt til at udtrykke dig mere klart.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Ok1245 (Slettet)

Man kan udregne a med Tangens som Andersen11 sagde, hvis den er retvinklet. Er den ikke retvinklet - som i min følgene formel er lige meget om den er - kan du bruge disse formler til at udregne a. Alle sammen forskellige idet du skal vide forskellige værdierne for forskellige variable i alle formlerne, som er som følger:

a=b/sin(B) *sin(A)                     - Her skal man kende siden b, vinkel B og vinkel A
a=c/sin(C) *sin(A)                     - Her skal man kende siden c, vinkel C og vinkel A

a=√(b^2+c^2-2*b*c*cos(A))      - Her skal man kende siden b, siden c og vinkel A

Hvis den er retvinklet se Tangens relationen, som er(omskrevet): 
a=Tan(A)*b
b=Tan(B)*a
A=Tan^-1(a/b)
B=Tan^-1(b/a)

Håber det kunne hjælpe dig ellers er du nød til at - som Skoleglad001 udtalte - at "udtrykke dig mere klart". 


Skriv et svar til: Udregning af side i retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.