Matematik

Rentefod

05. december 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau
Der oprettes en konto den 1.januar 2014, og der indsættes straks 7500 kr på den.
A) hvad står der på kontoen efter 5år, når den årlige rentefod er 2,5%?
B)hvornår vil der stå dobbelt så meget på kontoen, som da den blev oprettet, hvis rentefoden er uændret?
Da 5-årsperioden er gået, sættes rentefoden imidlertid op. Efter yderligere 4 år står der 9445,15 kr på kontoen.
C) bestem den årlige rentefod r, som var gældende i disse 4 år

Jeg tænker at man skal bruge formlen K = K[0]*(1+r)^n i opgave a. Formel Til b-opgave: Kn = K*(1+r)^n. Og formel til sidste opgave:K = K[0]*(1+r)^n
Er dette korrekt? Og hvilke tal skal jeg indsætte i de forskellige??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man skal benytte renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

hvor n er antal terminer, r er rentefoden pr termin, K0 er startkapitalen, og Kn er kapitalen efter n terminer.

A) Beregn Kn med n = 5

B) Løs ligningen Kn = K0 · (1+r)n som en ligning i n, hvor Kn = 2·K0 .

C) Løs ligningen Kn = K0 · (1+r)n som en ligning i r med n = 4 , hvor K0 er saldoen efter de 5 år, og Kn = 9445,15 .


Svar #2
05. december 2013 af XX88XX (Slettet)

Tror ikke mine resultater kan passe.. Opgave a) 7500*(1+2,5)^5 = 3939140,625 = 3939140,625
B) det samme bare med 10 opløftet i n = 2068910515 og C) forstår jeg ikke, hvad skal jeg indsætte på r pladsen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du bruger jo ikke de korrekte rentesatser

r = 2,5% = 0,025


Skriv et svar til: Rentefod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.