Matematik

vektorregning.....

08. december 2013 af Apaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

i et koordinatsystem i planen er givet en vektor (vektor)a = (1, 5) og et punkt P(3,8)

bestem en ligning for den linje l der går gennem P og er parallel med (vektor) a

Fatter ikke denne.... anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

ligning for linje : a(x-x0)+b(y-y0)=0

a og b er koordinater til linjens normalvekto, i dit tilfælde er din parallelle vektor a så din normalvektor er vektor a hat. 

x0 og y0 er koordinater til det kendte punkt, i det her tilfælde P(3,8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2013 af mathon

En linje, l, parallel med a = [1,5] har hældningskoefficient 5

Linjen
              l:   y = 5x + b      gennem P(3,8)
opfylder
                   8 = 5•3 + b …


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2013 af mathon

Med vektorregning:
            En normalvektor til l er n = â = [-5,1]

            Når Q(x,y) er et vilkårligt punkt på l
            er en retningsvektor for l
                                                       r = [x-3,y-8]

            punkterne på l opfylder
            derfor
                                    l:  {Q(x,y) | nr = 0}

                                                    [-5,1] • [x-3,y-8] = 0 …


Skriv et svar til: vektorregning.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.