Matematik

#Finde skæringspunkter på x aksen

12. november 2005 af neverSTXagain (Slettet)
hvis man har en ligning som den her:

y=-x+1

hvordan finder man ud af hvor linijen skær X aksen!?.....

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2005 af KickAzz (Slettet)

-x + 1 = 0 <=> x = 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2005 af km55 (Slettet)

Når en linie skærer x-aksen, er x lig 0, Derfor udregner du y, når x er lig 0. Derfor er y=1. Punktet hedder altså (0;1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2005 af KickAzz (Slettet)

#3:

Det var da x-aksen purak spurgte til. Punktet må derfor hedder (1 , 0).

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2005 af Romulus (Slettet)

#2 Du kludrer lidt rundt i det. Når en linie skærer x-aksen er y = 0. Du indsætter derfor 0 på y's plads i funktionsforskriften: 0 = -x+1. Her isolerer du x. x = 1. Punktet hedder da (1,0), da et punkt på en ret linie er defineret som (x,y).

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2005 af km55 (Slettet)

Ja, selvfølgelig... undskyld min fejl... y er lig 0...

Skriv et svar til: #Finde skæringspunkter på x aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.