Matematik

implicit differencering

09. december 2013 af hans1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med løsning af denne opgave, det haset?

Kurven for ligningen y^5*x+y^5=2 indeholder punktet (1,1).

Opspil ligningen for tangenten til kurven i punktet (1,1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af mathon

implicit differentiation:

                             5y4 • y ' • x  +  y5 • 1  +  5y4 • y '  =  0

                             (x+1)5y4 • y ' + y5 = 0  

i punktet (1,1):
                             (1+1)·5·14 • y ' + 15 = 0 

                             10 • y ' + 1 = 0 

                              y ' = -0,1
         

tangent i (1,1):
                             y = -0,1·(x-1) + 1

                             y = -0,1x + 1,1


Skriv et svar til: implicit differencering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.