Matematik

Differential regning

09. december 2013 af simon196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey har denne opgave for, har lavet halvdelen men mangler den anden halvdel, håber nogle kan hjælpe mig med den. Tak på forhånd! :-))

Lad f(x) =ax^(2) + bx + c bestem f´(x) og f´(0). 
Hvad fortæller b om grafen for et andengradspolynomium.
c går ud da den ikke har en hældning og fordi det er en konstant. bx reduceres til b fordi at b er en hældning, så vi har at: f'(x)=2ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har differentieret polynomiet korrekt. Beregn så f '(0).


Svar #2
09. december 2013 af simon196 (Slettet)

det er også det jeg spørger om,hvordan gør jeg det? :-) for det har jeg lidt svært ved.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt x = 0 i forskriften for f '(x) .


Svar #4
09. december 2013 af simon196 (Slettet)

f'(0)=2a*0+b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo. Det kan du jo reducere lidt.


Svar #6
09. december 2013 af simon196 (Slettet)

f'(0)=2a+b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Hvad er resultatet af et tal ganget med 0 ?


Svar #8
09. december 2013 af simon196 (Slettet)

det er 0, så må det giv f'(0)=b?


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.