Generelt

Hovedaftalen vs funktionærloven

09. december 2013 af Malika (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg havde et spørgsmål er der nogen sammenhæng mellem hovedaftalen og funktionærloven, når vi taler om overenskomst ansættelsesforhold, er man så omfattet af funktionærloven.

Som jeg kan i funktionærloven §1 --> står det her hvem der er omfattet af funktionærloven. Komemr det ikke an på ens arbejde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

det er korrekt, hvad der står i funktionærloven i § 1. Hvis man er ansat som der står i § 1, så er man omfattet af funktionærloven. Man kan ikke aftale sig ud af det til skade for arbejdstager.

Hvis man kun er ansat 7 timer om ugen, men opfylder punkt C i §1, så er man ikke funktionær. Er man tjenestemand, så er man ikke funktionær, også selv om man laver det samme som kontorassisten som ikke er tjenestemand.

Funktionærloven er ikke en erstatning for hovedaftalen, det er et supplement. Hvis (når) hovedaftalen opsiges, så gælder funktionærloven stadig.

Hilsen Lars


Svar #2
10. december 2013 af Malika (Slettet)

Men er fuktionærloven alternativ til hovedaftalen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Nej, det er den ikke.

Jeg har dog ikke kompetance/indsigt i, om man kan aftale sig ud af hovedaftalen, men det er ikke noget der kommer af sig selv, bare fordi at man "tilfældigvis" er funktionær.

Hilsen Lars


Skriv et svar til: Hovedaftalen vs funktionærloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.