Matematik

Opg. 22.8 i trip´s

11. december 2013 af Jonas1317 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan i hjælpe mig med denne opgave, har lidt problemer med at komme igang med den, så det ville være godt hvis i kunne hjælpe mig.

22.8 En fabrikant af glasakvarier vil lancere et nyt akvarium. Akvariet skal have et volumen på 200 L. Akvariets facade skal have det gyldne snits mål, så bredden skal være ca. 1,618 gange højden. Akvariet skal have glasbund og være uden låg (der bruges et støbt plasticlåg). Glasset skal limes i kanterne, der skal altså ikke være brede aluminiumslister som på billedet.
Hvad skal længde, bredde og dybde på akvariet være, hvis arealet er glasset skal være så lille som muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at V = L·B·H = 200L og benyt, at B = 1,618H til at udtrykke L ved H . Indsæt dette i et udtryk for det samlede overfladeareal A, og find minimum for funktionen A(H).


Svar #2
11. december 2013 af Jonas1317 (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Opg. 22.8 i trip´s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.