Matematik

Eksponentiel regression

11. december 2013 af runajensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej søde mennesker, er det nogen der kan hjælpe med hvordan man løser disse opgaver som er vedhæftet i billedet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Som overskriften allerede antyder, skal man udføre regression med en eksponentiel model på tabellens data.

3 a) Beregn y for det x, der svarer til år 2015.
3 b) Løs ligningen y = 2000
3 c) Beregn fordoblingskonstanten ud fra den fundne værdi for a.


Svar #2
12. december 2013 af runajensen (Slettet)

Tak! men kan ikke helt finde ud af ligningen i 3b.. jeg kan ikke isolere x? Hvordan gør man det?

indtil videre har er jeg kommet frem til dette: 

2000=327·1,18^x

6,12=1,18^x

men kan ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fortsæt så med at tage log() på hver side.


Skriv et svar til: Eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.