Matematik

vektor i rummet

14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. jeg sidder med denne her opgave,og kan slet ikke se hvordan jeg skal starte, håber der sidder en venlig sjæl derude som kan hjælpe mig igang...

Opgave
En kasse er anbragt sådan at et hjørne A er i koordinatsystemets begyndelsespunkt, tre hjørner B, D og E ligger på de positive dele af hhv. x-, y- og z-aksen, og deres afstande til begyndelsespunktet er hhv. 2, 4 og 5. Det fjerde af hjørnerne i planen kaldes C. Det modsatte hjørne til A kaldes G.
Hvor i kassen ligger punktet I bestemt ved

AI = AB/2+AD/2?

Beregn afstanden mellem punkterne G og I.
Beregn vinklen mellem liniestykkerne AC og GI.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af peter lind

Der er nok oplysninger til at finde koordinaterne til alle punkter. Når du har fundet dem, bliver resten rimeligt nemt


Svar #2
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

tak for svar synes nu ikke det er nemt.

er A(0,0,0) B(2,00). D(0,4,0) .E(0,0,5) Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2013 af peter lind

netop


Svar #4
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Hvad med de andre ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2013 af peter lind

Det er en kasse så de tilsvarende x y og z koordinater skal have de samme koordinater eller 0. Lav en tegning


Svar #6
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Jeg kan ikke få wordmath til at lave i 3D

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2013 af peter lind

Du kan også tegne på papir.


Svar #8
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Således?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. december 2013 af peter lind

Ikke helt, hvis du anvender et normalt koordinatsystem. Der er ikke nogen koordinater, der er negative og så vil det nederste venstre hjørne være begyndelsespunktet


Svar #10
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Har prøvet og prøvet . Håber den er der nu . Håber ikke du er ved at være træt af mig ;)
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #11
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

men aner ikke hvad G´s koordinatsæt skal være og heller ikke C.


Svar #12
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Er G(0,4,5) C(2,4,0)


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. december 2013 af peter lind

C er rigtig hvis der med ligger i planen menes x-y planen. Modsat hjørne til A fortolker jeg som tværs gennem kassen og så bliver resultatet for G (2, 4, 5) men kontroller lige den originale tekst i opgave


Svar #14
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

tak skal du have. stemmer tegningen?


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. december 2013 af peter lind

Det er ikke sådan jeg vil tegne den


Svar #16
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

arg øv.


Svar #17
14. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Dette er punkterne men synes ikke det rigtigt ligner en kasse i 3D
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. december 2013 af peter lind

Det er meget bedre


Svar #19
15. december 2013 af cheraiko85 (Slettet)

tak skal du have.

kan det passe at AI= 3?

da AB=2 og AD=4 så AI= AB/2+AD/2= 2/2+4/2= 1+2=3.

Eller ? menes der I= x koordinat er 1og y-koordinat er 2 z-koordinat er 0.eller?


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. december 2013 af peter lind

Nej A, B og D ligger ikke på linje. Jeg har kun din version af opgaven, så med forbehold. Jeg tror du skal finde oordinaterne for l


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.